t Evaluare, inregistrare si eliberare adeverinte caini periculosi, agresivi sau utilitari

Contact us!

Address:

Aleea Sevis, Bl.4, Sc.B, Ap 22, parter ( interfon :22 )

tel.: +40 747 405.886

+40 (0722) 305.624

Fax : (004) 369.814.508

e-mail: ludosanadi@yahoo.com sau office@achsibiu.ro

Evaluare, inregistrare si eliberare adeverinte caini periculosi, agresivi sau utilitari
There are no translations available.

Conform OUG nr. 55/2022,  republicata si modificata, cainii PERICULOSI sunt:

  • cainii din RASELE American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobanesc Caucazian, Cane Corso ai metisii lor.
  • cainii de TIPUL Pit Bull, Boerbull si Bandog si metisii lor.

 

Potrivit aceluiasi act normativ, cainii AGRESIVI sunt:

  • cainii care, fara sa fie provocati, musca sau ataca persoane ori animale domestice in locuri publice sau private;
  • cainii care participa la lupte intre caini sau care au fost antrenati in acest scop.

 

Cainii UTILITARI sunt definiti de HG nr. 1059/2013, modificata drept:

  • cainii folositi de unitatile de politie, de jandarmerie, de alte unitati militare, de unitatile vamale, de serviciile de securitate, protectie si paza, de persoanele cu dizabilitati, precum si cainii folositi in caz de dezastre sau de catre organizatiile neguvernamentale in activitatile educative, terapeutice, de cautare si salvare sau utilitare;

 

Proprietarii si detinatorii temporari de caini PERICULOSI si AGRESIVI au obligatia LEGALA de prezentare a cainilor lor, in vederea evaluarii si inregistrarii, la asociatiile teritoriale si cluburile membre ale Asociatiei Chinologice Romane (A.Ch.R.), afiliata la Federatia Chinologica Internationala (F.C.I.) si a eliberarii adeverintelor care atesta apartenenta la una dinte aceste categorii. 

 

Pentru evitarea sicanelor din partea persoanelor rau-intentionate, le recomandam proprietarilor si detinatorilor temporari de caini NEAGRESIVI sau UTILITARI sa se prezinte la asociatiile teritoriale si cluburile membre ale A.Ch.R. pentru evaluarea si inregistrarea acestor caini, precum si pentru eliberarea adeverintelor care atesta apartenenta la una dintre aceste categorii.

 

Evaluarea si inregistrarea cainilor se va realiza numai de catre specialistii in domeniul chinologic din cadrul Asociatiei Chinologice a Judetului Sibiu (A.Ch.Sibiu), care vor elibera apoi adeverinta de incadrare in categoria respectiva.

 

Specialistii in domeniul chinologic din cadrul A.Ch.Sibiu sunt:

  • domnul Ludosan Adrian Gheorghe
  • domnul Butiu Tiberiu

 

Nu se realizeaza evaluarea si inregistrarea cainilor prin prezentarea de copii sau originale ale pedigree-lor, fotografii, inregistrari video sau videoconferinte!

 

Pentru evaluarea si inregistrarea cainilor PERICULOSI, AGRESIVI si UTILITARI este necesara prezentarea cainilor in discutie de catre proprietarul/detinatorul temporar in incinta Cabinetului veterinar SKY VET din Sibiu, str. Constitutiei nr. 7, in zilele de marti, intre orele 14:30-15:30, pe baza programarii telefonice PREALABILE la secretariatul A.Ch.Sibiu (+4.0747.405.886 sau +4.0746.317.846) si a urmatoarelor documente:

 

Pentru membrii A.Ch.Sibiu, tariful serviciilor de identificare, evaluare, incadrare si eliberare adeverinta este in valoare de 90 lei, iar pentru nemembri, tariful serviciilor de identificare, evaluare, incadrare si eliberare adeverinta este in valoare de 280 lei.